Tudtad? III. (A mikrohullámú sütő)

Gyors, praktikus. Röviden így jellemezhetném. Nagy szolgálatot tesz, nekem legalábbis igen. Működése azonban érdekesebb.

A mikró bekapcsolásakor egy nagy energiájú mágneses teret kapcsolunk be. Ezek az elektromágneses hullámok másodpercenként 2450 millió rezgést végeznek (!). Az így gerjesztett pozitív-negatív mikrohullámok kölcsönhatásba lépnek a víz dipólusos (amfipatikus) molekuláival. Egyszer vonznák, máskor taszítják a molekulákat az ellentétes pólusán, ellentétes töltéssel, mindezt 2450 milliószor 1 másodperc alatt. Eközben a molekulák energiát vesznek fel, ennek hatására melegszenek fel. Az így melegített étel esetében érdemes várni néhány percet, mivel a molekulák nem tudnak hamar "megállni", így folytatódik a folyamat egy kis ideig. Másik tény, eddig nem bizonyították és nem is cáfolták ez káros-e a szervezetünkre.

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz
Oppenheim szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://biokemia.blog.hu/api/trackback/id/tr221208250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.