A 10 legkegyetlenebb orvos

Azt szeretném szemléltetni, hogy néhányak kivételes hatalmukat felhasználva, hogyan fordították azt a betegek vagy éppen az egészséges emberek ellen. Tették mindezt őrültségből vagy éppen azért mert egy őrült és szörnyű eszme hatalmába kerültek, de az is lehet pusztán pszichopaták voltak. A következőkben a történelem 10 legőrültebb, legkegyetlenebb orvosait láthatjátok.

10. Jack Kevorkian

http://www.library.northwestern.edu/govinfo/news/090416.jpgJack Kevorkian egy igen ellentmondásos személyiség ma. Ezt a kettős megítélést azzal vívta ki, hogy gyógyíthatatlan, halálos betegeknek nyújt segítséget az öngyilkosságban. A sajtó "Halál doktornak" titulálja, ám páciensei benne látják egyetlen reményüket a megkönnyebbülés felé. Kevorkian elszántul harcol az eutanázia legalizálása mellett, mint mondta: "A halál nem bűn". Dr. Kevorkian nyugalmazott patológus, aki könyveket és számos tanulmányt írt a témáról, az orvos asszisztált aktív eutanázia, az orvosi segédlettel véghezvitt öngyilkosság híve.

Az általa tervezett és kivitelezett mechanikus két mechanikus szerkezet a beteg döntése alapján okozza annak halálát. Az első ilyen eszköz az általa "Thanatron"-nak nevezett gép volt. A szerkezet működése hasonló az egyik előző posztomban bemutatott halálos injekcióéhoz. A másik szerkezet neve "Mercitron" melyben szén-monoxid gáz található, a beteg belélegezve meghal (erről szintén írtam már, a posztot itt találhatod). Dr. Kevorkiant a bíróság elítélte gyilkosság vádjával, 1999-2007 között töltötte börtönbüntetését, ma azonban szabad. Az ő esete talán més a most következő többi orvosétól, habár nehéz kérdés a segített eutanázia. Az alábbi videó láttán döntse el mindenki maga.

9. Walter Freeman

http://nicprostszego.files.wordpress.com/2009/09/walterfreeman1.jpg1936-ban egy portugál neurológus, Egas Moniz kidolgozott egy módszert az ember szemüreg feletti agylebenyének leválasztására (ez az ún. frontális vagy transzorbitális lobotómia vagy lobektómia), amelyért a legkomolyabb orvosi elismeréssel, az orvosi Nobeldíjjal is kitüntették 1949-ben. A módszer leghíresebb követője Walter Freeman volt, aki kidolgozta az operáció továbbfejlesztését egy jégvágóval. (Igen, ilyen van Sharon Stone ágya mellett az Elemi ösztön című fi lmben.) Így a műtét alig pár perces látványossággá vált, és a sztárdoktor 2500 ember koponyáját ütötte át (volt, hogy egyetlen nap leforgása alatt 25 nőt operált meg) –, mígnem a számos tragikus eredmény hatására felhagyott véres praxisával.

Utolsó betege egy háziasszony volt 1967-ben, aki a műtétet követően vérömleny hatására halt meg. Freeman utolsó éveiben lakását eladva lakóbuszban járta az Egyesült 24 A tudomány határai Államokat, hogy (életben maradt) pácienseit próbálja meggyőzni, hogy jót tett velük. Nem jó dolog skizofrénnek lenni, de halottnak vagy komolyan értelmi fogyatékosnak lenni talán még rosszabb. Ma már vannak gyógyszerek, amelyekben a mai pszichiáterek bíznak – de az előző generáció még Moniz forradalmi technikájában bízott. [forrás] Walter doktor, ha hiszed, ha nem gyakran folytatta a műtéteket azok után, hogy valaki éppen meghalt a beavatkozás következményben, gyakran ugyan azzal a jégcsákánnyal, azt talán már említenem sem kell, hogy nem műtéti körülmények között.

8. Harry Howard Holmes (Herman Mudgett)

Harry Howard Holmes született Herman Mudgett volt az első sorozatgyilkos, aki akasztás általi halálra ítéltek az USA-ban. Tanulmányait a Michigani Orvostudományi Egyetemen folytatta le, majd 1884-ben doktorált. Az egyetemi évek alatt rendszeresen lopott el tetemeket, majd eltorzította őket, magyarázatként pedig azt találta ki, hogy mind balesetben hunytak el. Diplomája megszerzése után Chicagóba költözött, majd egy gyógyszertári dolgozót rávett, hogy egy ottani hotel tulajdonosi jogát adja át neki. A hotelben ezután tetemekkel kísérletezett és gyakran megesett, hogy nőket fojtott meg. A testeket ezután megfosztotta a belső szervektől és csak a csontvázat hagyta meg. A szerveket orvosi iskoláknak adta el. A vélhetően 27 gyilkossága közül 9-et vallott be. Az előző két orvost azért kevésbé illeti meg az őrült, ördögi jelző, ám Holmes-t annál inkább. Hát még a most következőket...

7. Arnfinn Nesset

nesset-1Nesset nem volt orvos, hanem ápolóként dolgozott egy norvégiai kórházban, ahol 22 beteget ölt meg. Az emberölésre használt szer egy Curacit nevű gyógyszer volt, melynek hatóanyaga a szuxametónium egy erős izomlazító szer. A szert nagyon nehéz kimutatni a szervezetben. A bíróság végül 22 rendbeli gyilkosság vádjával ítélte el mindössze 21 évre. 2004-ben szabadult, azóta állítólag álnéven él valahol Norvégiában.

 

6. Carl Clauberg

http://www.titokzatos.eoldal.hu/archiv/iobrazek/417Dr. Carl Clauberg egyike a listán található két náci orvosnak, akik koncentrációs táborokban kísérleteztek különféle szerekkel és módszerekkel és nem gyógyítás céljából. Clauberg nőgyógyászként végzett. Válása után megbízást kapott Heinrich Himmler-től, hogy fejlesszen ki egy egyszerű, olcsó és hatásos módszert nők tömeges sterilizálására. Kísérleteit leginkább Auschwitzban folytatta le. Módszerei közé tartozott a savöntés a méhbe. A sérült méhet kioperálták majd elküldték Berlinbe további tanulmányozásra, gyakori volt a boncolás, pusztán tanulmányozás céljából. Egyes információk szerint közel 300 nőn kísérletezett. Clauberget letartóztatták a háború előtt, azonban a bíróság relé állítása előtt meghalt.

5. John Bodkin Adams

John Bodkin Adams általános orvos volt, akit életfogytiglanra ítéltek gyilkosságért és csalásért. 1946-1956 között az általa kezelt betegei közül 160 halt meg gyanús körülmények között. 132 áldozat pénzt és egyéb értéktárgyakat hagyott Adams-re, később kiderült, hogy csalárdságról volt szó. A betegek megölésére gyakori módszere volt a fájdalom csillapítótól és egyéb vényköteles gyógyszerek túladagolása. A gyanút a beteget gyors lefolyású halála keltette fel.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/82/John_Bodkin_Adams_after_trial.jpg

4. Harold Shipman

http://www.monstropedia.org/images/8/81/Shipman.jpgFelakasztva találták börtöncellájában a brit kriminalisztika egyetemes történetének legvéresebb kezű sorozatgyilkosát, egy orvost, aki vélhetően több száz betegét tette el láb alól. Harold Shipmant Wakefield börtönének keddi hivatalos bejelentése szerint aznap reggel, brit idő szerint fél hétkor találták meg felakasztva... [tovább a teljes cikkre]

Harold Shipman, aki Manchester egyik elővárosában volt körzeti orvos, huszonhárom év alatt - 1975 és 1998 között - a vizsgálat szerint legalább kétszáztizenöt betegével végzett, többnyire túladagolt fájdalomcsillapítók beadásával. Shipman azonban, aki a rendőrségi vizsgálat és a bírósági per idején végig tagadta a terhére rótt gyilkosságsorozatot, cellájában később egy rabtársának azt mondta, hogy valójában több mint ötszáz beteget ölt meg.

3. Michael Swango

http://www.toptenz.net/wp-content/uploads/2009/11/Michael-Swango.jpgMichael Swango egy Long Island-i kórházban 1993-ban megölte három kezeltjé. A betegeknek halálos dózisban adott be szívgyógyszert. A három áldozat George Siano, Aldo Serinei, és Thomas Sammarco olyan injekciót kaptak, amitől megállt a szívverésük. Az orvos végignéze, amint páciensei haláltusájukat vívják, meg sem próbálta őket megmenteni vagy újraéleszteni. A negyedik kiszemelt célpont Barron Harris szerencsésebben járt, túlélte az injekciókúrát.

Az orvos ezután a sikertelen akció után bukott le: három gyilkosság, egy gyilkossági kísérlet és - egy korábbi eset kapcsán - bizonyítékok meghamisításával vádolják. [forrás]

2. Shiro Ishii

[Shiro-ishii.jpg]A II. világháború ideján járunk. A távol-keleti hadszíntéren a japán császári hadsereg 1932-ben megszállta Mandzsúriát. A Shirō Ishii orvos-tábornok által vezetett 731-es Víztisztító Alakulat Mandzsúriába települt, hogy a helyi lakosságot, valamint később amerikai és brit hadifoglyokat is feláldozva emberi kórokozókat tenyésszen. Sok ezer embert öltek meg leírhatatlan brutalitással, pusztán technológiai kísérletek és kórokozó-termelés céljából. Ishii 1939-ben kapott engedélyt új fegyverei nagyarányú bevetésére. Emberei kolerával fertőzték a kutakat és az élelmiszereket, tífusszal kezelt élelmet adtak az éhező lakosságnak, repülőgépeik baktérium-tenyészetet permeteztek és porcelán-bombákat szórtak kínai városokra. Ez utóbbiból pestis-fertőzött bolhák tömege szabadult a lakosságra.

1. Josef Mengele

http://lesstewart.files.wordpress.com/2008/08/josef-mengele-1935.jpgMengele nevét szerintem már mindenki hallotta, nemkülönben szörnyűségit amiket a náci birodalom eszméi által vezérelve követett el.

1911-ben született, jómódú bajor gyáros fiaként. Az újgazdag család szigorúan katolikus volt, és ezt Mengele sem titkolta a későbbiek folyamán. Sőt, minden hivatalos papíron a "katolikust" tüntette fel az akkoriban a nácik körében sokkal előnyösebb "istenhívő" helyett. 1931-ben, húszéves korában a Stahlhelm ("Acélsisak"), egy nacionalista háborús veterán szervezet tagja lett, majd lelkesen fogadta a náci mozgalmat is. 1934-ben csatlakozott az SA-hoz, 1937-ben párttagságért folyamodott, majd a következő évben már SS-tagságért is. Egyszerre a müncheni, a bonni, a bécsi és a frankfurti egyetemre is beiratkozott: a fizkai antropológiára és a genetikára koncentrált.

Auschwitzban vált valóságos megszállottjává az ikerkutatásoknak. Összegyűjtötte az összes ikerpárt a tábor területéről, és laboratóriumi körülmények közt, hosszú órákon keresztül végezte méréseit, vérelemzéseit és egyéb kísérleteit az ikreken. Egy alkalommal kiválasztott egy csecsemő ikerpárt, és bármiféle érzéstelenítés nélkül felnyitotta a mellkasukat, hogy megfigyelje, egyszerre ver-e a szívük. Egy fogoly orvos visszaemlékezései szerint egy éjjel kiválasztotta mind a tizennégy ikret, akiken azelőtt kísérletezett, és egyetlen szó, egyetlen arcrándulás nélkül sorban kivégezte őket. Törpéken is végzett kísérleteket, és fő tevékenységei közé tartozott a szemszínnel való manipulálás - nem egyszer fecskendezett kék festéket a zsidó gyerekek szemébe (jogos a kérdés, hogy ilyenkor tudósnak érezte-e magát?). Sokszor jelent meg személyesen a rabok közt, és hirtelen felindulásból szelektálni kezdett. Állítólag ő végezte a leghátborzongatóbban a szelektálást: simára vasalt, patyolattiszta ruhában, komolyzenét dúdolgatva, sokszor még mosolyogva is intett jobbra, majd balra, hogy kinek hova kell mennie. Mint aki boldog, hogy embereket küldhet a halálba - elegánsan, kedvesen. [A cikk itt folytatódik, érdemes elolvasni!]

A szavazáson legfeljebb 5 szavazatot adhatsz le!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz
Oppenheim 33 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://biokemia.blog.hu/api/trackback/id/tr581592817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanafist · http://idegenszovet.blogspot.com 2009.12.12. 21:28:51

Nekem erről a Tuskegee-féle syphilis-kísérlet jut eszembe, ahol kb. 400 afroamerikain vizsgálták azt, hogyan rágja szét a szerencsétleneket a Treponema... És mindez nem is a náci németországban, hanem a "land of the free and the home of brave" USA-ban történt. Mengelével és a náci emberkísérletekkel együtt ezek az orvostörténet (de egyáltalán orvosok voltak ezek?) legsötétebb fejezetei közé tartoznak.

KenSentMe 2009.12.12. 21:33:20

Dr. Carl Claubergnél a boncolás az ugye élveboncolást jelent?

Oppenheim · http://mentok.blog.hu 2009.12.12. 21:45:19

Orvosok voltak annyiban, hogy "papírjuk volt róla". A listáról igazából, nem tudom eléggé érzékeltettem-e csak (1.) Jack Kevorkian a kivétel talán. Nem tudom eutanázia témában lesz-e valaha konszenzus az engedélyeztetése kapcsán, akár Magyarországon, akár a világ más országaiban. Nehéz és kényes téma az biztos, de az is biztos sokaknak ez megváltást jelent.

A többi "orvos" meg... szinte hihetetlen ilyet képesek voltak végrehajtani.

@VRbagoly: nem, előtte megölték őket.

Vonatosi Márió · http://konzervatorium.blog.hu 2009.12.12. 22:05:51

Látom magam előtt Philip Seymour Hoffmant, amint eljátssza Swango-t... tényleg beteges lenne. Csak aztán nehogy "rehabilitálja", mint Parry Smith-t.

szem-eye 2009.12.12. 23:24:53

Amerikai és Ausztrál orvosok sokkal korábban csináltak Shiro Ishii által is végzett kísérleteket. A Japán kormány akkor bízta meg Shiro Ishii-t, amikor megtudta, hogy az egyesült államok mennyire előre tartanak a biológiai tömegpusztító fegyverek kutatásában. Ausztráliában ezeket a kísérleteket önkéntes katonákon végezték, persze ezek közül már senki nem tért haza.

ElCapitan 2009.12.13. 00:16:50

kevorkian normálisnak tűnik, a többiek meg inkább pszichopaták, mint őrültek (nem dühroham vagy pszichotikus tévképzetek hatására cselekedtek)

Intizar 2009.12.13. 00:37:57

Komolyan gondolták Kevorkiant ebben a társaságban?

Oppenheim · http://mentok.blog.hu 2009.12.13. 00:56:31

@Intizar: azért, mert ma a törvénykezés illetve az állam Kevorkian pácienseit nem betegeinek, hanem áldozatainak tekinti.

algi 2009.12.13. 00:59:57

A japánok II. világháborús tettei szerintem túltesznek etéren a németekén.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.12.13. 02:42:38

Felvenném még a listára Ewen Cameron-t, aki a World Psychiatric Association elnöke volt többek között, és elektrosokkal ill különböző tudatmódosító szerekkel kísérletezett. Naomi Klein ír róla a Shock doktrínában, pl, én ott olvastam róla.

szbszig 2009.12.13. 03:31:54

Igaz, hogy már az első hozzászólásban elhangzott a kérdés, de nekem is ez volt a legelső reakcióm már a második vagy a harmadik ember olvasása közben, és akkor hol voltak még Mengele és társai...

Szóval hogy lehet ezeket az aberrált, pszichopata állatokat egyáltalán orvosoknak nevezni?! :(((

hellboi 2009.12.13. 03:37:16

Shiro Ishii-ról most készült egy film a "Kés filozófiája"

panki83 2009.12.13. 06:57:13

Shiro Ishii esetében megkérdezném, hogy kegyetlenség e kísérletezni az ellenségen, ha ezáltal megmenthetem több ezer honfitársam életét?
Teszem azt ezzel nyugtatta magát pl truman is ugyebár, csak hát a történelmet a győztesek írják.

magyar-magyar szótár 2009.12.13. 07:23:15

Hiányolom az olyan banálisan unalmas hétköznapi eseteket, mint a kismama altesteken -nyakatekert "tornák" alulnézetben... - nem is leplezett orgazmus közepette eszelősen gyönyörködő Geréb Ágnesé. A kismama mindenféle hülye mozdulatokat tesz előkészítő torna címén, miközben a "doktornő" nyálcsepegve-vigyorogva alánéz.

Nem én vagyok, hanem én 2009.12.13. 07:53:41

Az eutanázia videóhoz szólnék hozzá...
Félnénk a haláltól? Ma lehet, hogy félünk. De régen is volt halál. Akkor is féltek? Vagy elfogadták, hogy ez a vége valaminek. Mi volt akkor, ami ma nincs? Ja, hogy akkor meg békében voltak a halállal az emberek? Akkor ma is csak ennyit kellene csinálni. Megbékélni magunkkal és a helyzettel, és azt elfogadni. Az orvostudomány fejlődik, próbálkozik. Csak azért nem kellene bevezetni az eutanáziát, mert ma félünk a haláltól, attól, hogy más ne lásson minket kiszolgáltatva, bélsárban fetrengve...
Az is szerepel a videóban, hogy rendszeresítve lett az orvos a szüléseknél. A szülés lezajlik orvos nélkül is. Aminek ki kell jönnie az kijön. Az orvos csak azért kell, hogy ha baj van, akkor karnyújtásnyira legyen a segítség. Geréb Ágnes éppen ezért bűnös. Otthon ma nem szabad szülni...
Viszont otthon kellene meghalni. Családi körben. A halálhoz - ellentétben a születéssel - nem kell orvos, a halál megtörténik orvos nélkül is. Pont a család szerepe marad ki a videóból... Kár érte...
Ha megtörténik a baj, szépen haza kellene menni, otthon, családi körben még lehetne élni, álszent az, aki azt mondja, hogy családi körben kiszolgáltatottá, megalázottá válunk. Ja, csakhogy ma félünk a haláltól, ergo haljunk meg inkább a kórházban...
Szomorú az egész...

Nem én vagyok, hanem én 2009.12.13. 08:09:49

Vagyis ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem egy új rendszert kellene létrehozni, hanem egy régi rendszert visszaállítani... A család rendszerét...

Avat -ár (törölt) 2009.12.13. 08:41:14

Mindegy miért hogyan ,gyilkosság az ,én most úgy érzem és gondolom a születés azért van mert valamiért küzd az ember ,és a halál is azért van mert ott is meg kell küzdenie valamiért .Tudom most mondják és lehet így is van kibicnek semmi sem drága ,lehet de most.. az én véleményem ez . Ne játtszuk el Isten szerepét.

érdektelen 2009.12.13. 08:56:35

És az őrült oroszok, akik kutyafej-átültetést végeztek?

Luxa · http://blog.luxa.hu 2009.12.13. 09:02:08

@panki83: Öööö... Olvass kicsit utána azoknak a kísérleteknek, első körben akár Wikipédia is megteszi, szépen van forrásozva.
Itt nem csak arról van szó, hogy kísérleteket folytatunk az ellenség elleni védekezés miatt, vagy akár annak elpusztítása érdekében. Itt olyan kísérleteket is végeztek, amiknek közük nem volt a hadviseléshez és gyógyításhoz. Amiknek meg mégis, azokat pedig nagy részben feleslegesen kegyetlenül és durván hajtották végre. (Ez most egy elég enyhe kifejezés volt...)
Nem tartom kizártnak, hogy az amerikaiak is tettek hasonlókat (bár nem ennyire nagyüzemben és ilyen mértékben), de ez miért mentené fel a japánokat és a németeket?
@miklos.rabai: Nem vennék rá mérget, hogy akkoriban jobban meg lettek volna békélve az emberek. Nyilván volt aki igen, volt, aki nem. Attól, hogy valaki otthon hal meg, nem azt jelenti, hogy az méltóságteljesen vagy fájdalommentesen történik, ez utóbbin ugyebár most is sokszor segítenek. Nem hivatalosan az előbbin is.
A döntés sokaknak arról szól, hogy nekik fontosabb az emberi méltóságuk, mint az életük, sajnos ez nem olyan egyszerű, hogy családi körben jó meghalni. Mások szerint meg persze ezt a döntést az embernek nincs joga meghozni.

magyar-magyar szótár 2009.12.13. 09:16:04

@Intizar: Kedves, az ilyesmit (TOP 20 Izé, A 100 fotó, Ami Hatással Volt A Világra) nem emberek készítik, hanem gép, mint a zenésrádió napikínálatát. Utána jön a csinyákoltan búgós al hang, ami beböfögi, hogy tik telefonáltatok, nesztek, tik kéritek eztet. És be is játszák, hogy az egyből mit választ a paraszt betelefonáló.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.12.13. 09:21:35

@Luxa: Nem kell senkit sem felmenteni, viszont tény, hogy akik nem bukták be a háborút, nem is váltak a bűnöskeresés célpontjává, holott ugyanúgy megérdemelték volna. Pláne, hogy -többek közt- a rakétaprogramhoz előszeretettel alkalmazták a német tudósokat.
Az igazság mindig csak látszat marad...

Nem én vagyok, hanem én 2009.12.13. 09:29:32

@Luxa: nem én mondtam, hogy az emberek régen meg voltak békélve a halállal, hanem Bitó László, író és fiziológus... Otthon meghalni nem méltóságteljes és nem fájdalommentes... De talán méltóságteljesebb és fájdalommentesebb (fájdalomcsillapító otthon is elérhető, még kábító fájdalomcsillapító is), mint kórházban... Csak a család, mivel ma már nem létezik igazi, harmonikus család ezért nem szeretné, ha a papa vagy a mama otthon halna meg, mert etetni kell, meg pelenkázni, meg különben is izzad és büdös...
Hogy az emberi méltóság fontosabb-e az életnél? Nem tudom... De, ha valaki meg akar halni (ehhez a döntéshez joga van bárkinek, szerintem), akkor ne egy másik embernek, orvosnak kelljen ebben segítséget nyújtania neki, mert ezzel akár a másik ember emberi méltósága sérülhet, nem? Szóval, olyat kérni, hogy segíts meghalni, nincs joga senkinek...

Luxa · http://blog.luxa.hu 2009.12.13. 09:35:12

@Krajcs: Ezzel természetesen egyetértek. Sőt a fent említett japán társaság is teljesen lazán megúszott minden számonkérést, vádalkut kötöttek és átadták a kísérleti eredményeiket az amerikaiaknak és a szovjeteknek.
Nekem az az érvelés nem jön be, hogy a japánok honfitársaik megmentése érdekében dolgoztak, bár nyilván valamennyire az is benne volt.

Luxa · http://blog.luxa.hu 2009.12.13. 10:02:43

@miklos.rabai: Bevallom nem ismerem Bitó László munkásságát és most nincs időm arra, hogy felületes átolvasáson túl belemerüljek. Nyilván hétköznapibb dolog volt az emberek halála, hogy ez általánosabb megbékélést is jelentett, ebben nem vagyok meggyőződve. Bár jobban belegondolva igazából azt sem hiszem, hogy ezt innen egyáltalán képesek lennénk megállapítani.
Abban teljesen egyetértek, hogy jobb otthon meghalni, mint kórházban. (Persze mérlegelési lehetőség nem mindig van.) És biztos vagyok, hogy vannak olyan családok, amik ezt lehetővé teszik.
Ha, az erkölcsi hátteret most nem vizsgálva, valaki meg akar halni, akkor nem minden esetben lehet képes arra, hogy ezt az emberi méltóságának megőrzésével végre is tudja hajtani. Ilyenkor segítségre lehet szüksége. Természetesen erre a segítségnyújtásra senki nem kötelezhető, de felajánlható, ha az orvos hajlandó rá. Hogy ezt hogyan lehet tapintatosan megtenni, azt nem tudom.

Nem én vagyok, hanem én 2009.12.13. 10:39:36

@Luxa: A születés küzdelem. Csoda, hogy élünk. A halál sem könnyebb. Mocsokban születünk, mocsokban halunk meg. Hogy az eutanázia segítségnyújtás-e vagy a kívánt halál és öngyilkosság és az ezzel együtt járó gyilkosság keverékének eufemizmusa, azt nem mi fogjuk eldönteni... Mindenesetre, szerintem, semmiképp sem szabadna ebbe orvost vagy nővért bevonni... Ez nem lehet az ő terhük, elég van nekik ezenkívül is...

SzZsoel 2010.05.28. 14:06:51

Meglettem volna lepődve, ha nem egy "kegyetlen" náci állna az élen. :D Szánalom!

Boltzmann 2013.01.15. 09:05:33

Lehetne tisztességes posztot is írni a témáról, lehetne vizsgálni a MAGYAR(?) vonatkozásokat is agymosó bulvár helyett:

"A dokumentumválogatásban szereplő jelentések írója egy „Zádori Ernő” fedőnéven foglalkoztatott fogdaügynök, akinek története – a politikai rendőrségen keletkezett iratok alapján – nem nevezhető mindennapinak. A fedőnév dr. Zudar Endre orvost takarja, akit szervezkedés bűntette miatt 1953. augusztus 26-án letartóztattak, és az ellene folytatott per során 14 év börtönbüntetésre ítéltek. Dr. Zudar Endre a vizsgálat során beismerte, hogy 1946 és 1953 között mintegy 200 névtelen, rágalmazó feljelentőlevelet írt magánszemélyeknek és különböző intézményeknek, többek között a Magyar Dolgozók Pártja (MDP) Titkárságának, a Külföldieket Ellenőrző Országos Hivatalnak (KEOH), a Belügyminisztériumnak és a mindenkori politikai rendőrségnek. A levelek többsége a hatóságokat demokráciaellenes szervezkedésre, diverzióra, mérgezésre, szabotázstevékenységre, cionista szervezkedésre és kémszervezetek tevékenységére figyelmeztette. A vizsgálati dossziék tanúsága szerint Zudar emellett feljelentést tett magánszemélyek ellen, legtöbb esetben valutaüzérkedés és árurejtegetés vádjával,17 a Ratkó-korszak legsötétebb éveiben pedig alaptalanul vádolt meg orvosokat és orvostanhallgatókat titkos magzatelhajtással."

www.betekinto.hu/2010_2_argejo

Boltzmann 2013.01.15. 09:09:00

@Boltzmann:

Argejó Éva: A hatalomnak alávetett test. Állambiztonsági játék a testtel (1945–1956).

"Bántalmazások később is történtek, mi több, az intézményesült terror lénye-gi elemévé váltak, s Péter Gábor megbízhatóan végezte a feladatát:
„Rajk László, mint belügyminiszter ugyancsak megkövetelte az őrizetesek bántalmazását. Igy 1947-ben a Nagy Ferenc-féle összeesküvés vizsgálata idején Rajk László órákat töltött az Államvédelmi Hatóságon, és közvetlenül az osztályvezetőknek adott utasítást, hogy tekintet nélkül arra, hogy az őrizetesek vallanak, és mit vallanak, verjék meg őket. Ebben az esetben mielőtt hazamentem, minden éjjel bementem a ki-hallgatásokra és meggyőződtem arról, hogy valóban folynak-e a bántalmazások.”

1946-ban Péter Gábor külön verőcsopor-tot hozott létre, „melynek tagjai esetenként vidéken a falusi osztályharc során többnyire kulákok ellen fizikai kényszert alkalmaztak”.
Ezt követően, az ÁVH főorvosa dr. Bálint István ezredes 1947-ben olyan, négy előadásból álló „veréstechnikai” sorozatot tartott az állambiztonsági tiszteknek, melyen megtanította, hogyan kell hatékonyan használni a kínzástechnikai eszközöket, és hogyan kell úgy verni, hogy annak külsérelmi nyoma ne maradjon. " "

epa.oszk.hu/00400/00414/00019/pdf/172-192.pdf

Boltzmann 2013.01.15. 09:14:21

@Boltzmann: u.onnan

>> „A szovjet állambiztonsági szervek Szűcs Ernőt Moszkvában 1942-ben ügynökként beszervezték és dolgoztatták. Szűcs 1945-ben visszatért Magyarországra, rövidesen az Államvédelmi Hatósághoz került helyettes vezetőnek, s »Gerendás«fedőnéven továbbra is ügynöki munkát végzett a Berija-Abakumov féle provokátor csoportnak. […]Fő feladata volt a különböző vezető elvtársakat ügynökökön keresztül figyeltetni, ellenőriztetni.”

A két testvért, de különösen Szűcs Ernőt a verőcsoport tagjai Farkas Vla-dimír utasítására olyannyira megverték, hogy ép bőrfelület nem maradt rajtuk, egész testfelszínük bevérzett, mintha súlyos égési sérüléseket szenvedtek volna. Ennek ellenére az egyik verőlegény visszaemlékezése szerint az ÁVH főorvosa, dr. Bálint István ezredes „…Szűcsék állapotát egyáltalán nem tartotta súlyos-nak”.
Az anonim boncolási jegyzőkönyv (a civil kórboncnok nem tudta, kiket is boncol) ezzel szemben másnap, a boncolásra elrendelt két test igen súlyos álla-potáról számolt be, így Szűcs Ernő testéről:
„Boncolt erőteljes férfihalála sokszoros tompa erőszakos behatásra keletkezett kiter-jedt bőralatti szövetközi vérzés és a sérülések elszenvedésekor beállott általános idegrázkódtatás következtében erőszakos úton állott be. (…) Megjegyzendő, hogy a sérülések, bőr alatti bevérzések sajátossága szerint már egy megelőző időpontban is
voltak tompa, erőszakos behatás nyomán keletkezett bőr alatti szöveti vérzések…
Dr. Fáber Viktor kórboncnok, a László Kórház igazgató főorvosa
Vác, 1950. november 22.”
A Szűcs testvérek halálát mindenki „értetlenül” fogadta. Rákosi magyaráza-tot követelt Péter Gábortól, aki „…azon véleményének adott kifejezést, számára érthetetlen, ahogy a verést végrehajtották, »szakértői«a verésnek, hogyan tudtak ilyen szakszerűtlenül verni”.
A Szűcs testvérek holttestét boncolás után ismeretlen helyen hantolták el, a legnagyobb titokban. Ügyüket még az ötvenes évek államvédelmi túlkapásait vizsgáló felülvizsgálatoknál sem hozták szóba.<<

epa.oszk.hu/00400/00414/00019/pdf/172-192.pdf

Takács Bálint 2013.01.18. 14:47:09

Mengele, vajon miért végzett "előkelőbb" helyen, mint Ishii?

Az élveboncolások, szervek (máj, vese) gyűjtése élő, tudatuknál lévő emberekből és nem mellékesen a kísérletek miatt legyilkolt emberek, egy, vagy két nagyságrenddel nagyobb száma szerint Ishii magasan kellene, hogy vezesse a listát.

Csak nem ismét a "vannak akik egyenlőbbek" elv alapján ment a rangsorolás?

Magyarblez 2013.02.11. 18:31:04

Hát persze...
Mengele nem tudta a kezét a nyakához tenni az ikreknek, hogy egyszerre ver-e a szívük, hanem felnyitotta a mellkasukat érzéstelenítés nélkül.
Jobbat kéne kitalálni.